V mesecu marcu je bila naša tema DOBODOŠLA POMLAD. Že v zadnjih dnevih februarja, nas je razvajalo toplejše vreme, ki nas je lepo popeljalo v našo temo, pomlad. V mesecu marcu smo imeli tudi nekaj pomembnih dni: dan žena in mučenikov, Gregorjevo, materinski dan.

Ob dnevu žena so učenci za svoje mame izdelali voščilnico s tulipanom. S pomočjo tulca so odtisnili cvet in kasneje z voščenko narisali še steblo in liste. Tudi na očete in njihov dan mučenikov nismo pozabili, zato so zanje zgibali srajco, izrezali kravato in na prvo stran voščilnice narisali gumbe.

Učencem sem prebrala zgodbo Hopek išče pomlad. Učenci so aktivno poslušali in sodelovali pri pogovoru. Ugotovili so, da pomladi ne moramo iskati, ampak da »pride« sama, ko je pravi čas. Spoznali smo tudi glavne značilnosti pomladi in ugotavljali, če je katera od značilnosti že prisotna v tem času.

Da smo lažje dočakali začetek pomladi, smo izdelali pomladno dekoracijo za na hodnik. Iz tulcev, barvnega papirja ter krep papirja, so učenci izdelali pisane metulje.

Nekaj metuljev smo dodali tudi na drevo, na katerem so bili ptički, ki so jih učenci naredili pri ustvarjalnem krožku, ob Gregorjevem.

Prav tako pa nismo pozabili na materinski dan. Učenci so preko zgodbe Mama je ena sama, spoznali kako lepo je imeti mamo in kaj vse nas mama lahko nauči in nam nudi. Z učiteljicami so pri likovnem pouku izdelali čudovite šopke in jih ob tem dnevu podarili svojim mamam.

V mesecu marcu smo tudi veliko vadili deklamacijo Zvezdane Majhen: Prijatelji. Z njo so se učenci predstavili na prireditvi Pozdrav pomladi.

Ker so se praznovanja in prazniki v tem mesecu vrstili en za drugim, smo se pozornost namenili tudi Veliki noči. Spoznali smo običaje tega praznika, kdo praznuje ta praznik in na kakšen način. Učenci so izdelali tudi velikonočnega zajčka, barvali pobarvanke ter se posladkali s čokoladnimi jajčki.

V mesecu aprilu pa bo naša tema SKRBIM ZA SVOJ PLANET.

Zapisala: Tina Gril, učiteljica OPB 1

 

(Obiskano 9 krat, Število ogledov danes: 1)