Pozdravljeni dragi Brlogčarji!

V torek, 7. 11., je učence 3. razredov obiskala medicinska sestra, s katero so se pogovarjali o zdravi prehrani in zdravem načinu življenja. Z njo so preživeli 2 uri, nato pa še 2 uri z učiteljico, s katero so svoje znanje nadgradili in ga prenesli na plakate. Zadnjo uro so preživeli na šolskem igrišču, kjer so naučeno teorijo prenesli v prakso in se gibali na svežem zraku.

V petek, 17. 11., je potekal tradicionalni slovenski zajtrk za vse učence. Slogan letošnjega zajtrka je bil »Kruh za zajtrk, dober dan.«. 

Učenci 3. razredov so si zjutraj pripravili pogrinjke, nato pa odšli v kuhinjo po zajtrk. Po zajtrku so si ogledali oddajo Ribiča Pepeta o tradicionalnem slovenskem zajtrku. Po malici so se pogovarjali o čebelah ter izdelali svoj panj, narisali vsak svojo panjsko končnico. Dan so zaključili z igrami na šolskem igrišču.

Učenci POŠ Željne so se 29. 11.  odpravili z avtobusom v Kočevje. Obiskali so Knjižnico Kočevje, poslušali predstavitev knjižnice ter predstavitev različnega gradiva in zanimivih knjig. Poslušali so tudi predstavitev projekta: Dogodivščine medvedka Berija, poslušali pravljico: Moj ljubki bikec. Po poslušanju so risali po pravljici. Nato so se sprehodili skozi Gaj in se kratko razgibali na zunanjih fitnes napravah, do prihoda avtobusa, ki jih je odpeljal nazaj v šolo.

V zadnjem tednu novembra je na šolo prišla zobozdravnica ZD Kočevje, ki je opravila mesečni pregled zob učencev. od 1. do 5. razreda.

V petek, 10. novembra je na šoli potekalo šolsko matematično tekmovanje matemček. Tekmovali so učenci od 1. do 9. razreda.

V petek, 17. novembra je na OŠ Stara Cerkev potekal vsakoletni Tradicionalni slovenski zajtrk. Učenci so prvo uro za zajtrk dobili kruh, maslo, med, skodelico mleka in jabolko. Učenci osmih razredov so na ta dan nadaljevali z ozaveščanjem o zdravem življenju v okviru tehniškega dne. Spoznavali so osnovne smernice zdrave prehrane, poslušali predavanje o pomenu zdravega načina življenja in imeli uro telesne aktivnosti v telovadnici šole.

V četrtek, 23. novembra so učenci osmih in devetih razredov imeli zobozdravstveno preventivo, ki so jo izvajale sodelavke ZD Kočevje. Učenci šestih razredov pa so v torek, 28, novembra poslušali predavanje o zdravem življenjskem slogu.

Že vrsto leto učencem predmetne stopnje ponudimo obisk Slovenskega knjižnega sejma v Ljubljani. Letos se je za popoldanski odhod na sejem odločilo 17 učencev. Za ogled smo izbrali četrtek, 23. novembra. Letošnja ponudba je bila tako kot vsa leta pestra in zanimiva, saj slovenski založniki vedno znova presenetijo z novimi naslovi, aktualnimi temami, odličnimi ilustracijami. Sejem je letos že drugič potekal na Gospodarskem razstavišču, kar je bila dobra odločitev, saj se obiskovalci izognejo gneči.

Poleg samega ogleda in nakupa knjig  v obeh dvoranah razstavišča smo lahko obiskovalci prisluhnili tudi pogovorom z avtorji, prevajalci in ilustratorji. Vsako leto sejem predstavi svojo osrednjo osebnost – slovenskega avtorja ali avtorico, katerega dela so pomembna za slovensko literaturo. Letos je bil to pesnik Karel Destovnik Kajuh. Vsako leto na sejmu gostijo tudi državo v fokusu, ki jo posebej predstavijo, letos so izbrali Srbijo.

 

Lep pozdrav iz OŠ Stara Cerkev!

Novičke zapisali Maša in Helena     

(Obiskano 23 krat, Število ogledov danes: 1)