Pozdravljeni dragi Brlogčarji!

V mesecu marcu so za učence od 1. do 5. razreda potekali plesni dnevi. Učenci 1. razredov so imeli plesni dan 4. 3., učenci 2. razerdov in učenci POŠ Željne 6. 3., učenci 3. razredov 18. 3., učenci 4. razredov 13. 3. in učenci 5. razredov 11. 3. Vsi so se naučili novih plesnih korakov, ki so jih nato predstavili na prireditvi Pozdrav pomladi.

26. 3. je za učence od 1. do 5. razreda potekal kulturni dan. Odšli so v Lutkovno gledališče v Ljubljano, kjer so si ogledali predstavo z naslovom Polna luna.

V zadnjem tednu marca je učence obiskala zobozdravnica Žana in pregledala, ali redno skrbijo za svoje zobke. 21. 3. je obiskala 4., 5. in 9.  razred, 27. 3. pa 1., 2. in 3. razred.

V četrtek, 28. 3. je potekala prireditev Pozdrav pomladi. Prireditev sta vodila učenca Tijana Panić in Gal Arh, nastopali pa so učenci od 1. do 5. razreda. Predstavili so se nam z različnimi točkami – peli so, plesali, igrali na inštrumente in deklamirali pesmi, vse v duhu prihajajoče pomladi. Prireditve so se udeležili številni starši, učenci pa so se z nastopi zelo izkazali!

V mesecu marcu poteka na OŠ Stara Cerkev tekmovanje v znanju matematike. Tudi letos so, 21. marca, na tem tekmovanju sodelovali učenci od 1. do 9. razreda. O rezultatih in uvrstitvah učencev na naslednji nivo tekmovanja vas bomo obvestili v prihodnjem mesecu.

V petek, 22. 3. so učenci OŠ Stara Cerkev sodelovali v čistilni akciji: Očistimo Kočevsko. Učenci so čistili 5. šolsko uro Staro Cerkev, okolico šole in večji učenci tudi bolj oddaljeno okolico.

V torek so sedmošolci v okviru kulturnega dne obiskali Knjižnico Kočevje in Šeškov dom. V knjižnici jim je knjižničarka razložila osnove knjižnične izposoje knjig in jim razkazala knjižnico. V Šeškovem domu pa so učenci v okviru kulturnega dne z naslovom Ogrlica kultur spoznavali svoje prednike in različne kulture.

Šolski ekipi starejših dečkov se je letos spet uspelo uvrstiti v polfinale državnega tekmovanja v odbojki, kar je za Osnovno šolo Stara Cerkev nedvomno izjemen športni uspeh. V sredo, 27. 3. 2024, je v razburljivem polfinalu državnega tekmovanja, ki je bilo organizirano na OŠ Žužemberk, premagala OŠ Kanal 2 : 1, a nesrečno izgubila tekmo proti favorizirani ekipi OŠ Žužemberk z rezultatom 25 : 21 in 26 : 24 in samo korak ostala pred vrati finalnega tekmovanja, v katerega se uvrstijo tri najboljše šole v Sloveniji. Čestitamo!

Novičke zapisali Helena in Maša.

(Obiskano 14 krat, Število ogledov danes: 1)