Pozdravljeni dragi Brlogčarji!

V petek 1. decembra so učenci osmih in devetih razredov imeli kulturni dan v Kočevju. Obiskali so Pokrajinski muzej v Kočevju, kje so poslušali predavanje o zgodovinskem pomenu mesta Kočevje in zasedanju zbora odposlancev. Ogledali so si tudi znamenite stavbe v Kočevju in poslušali predavanje o življenju in delu Milana Butine, ki ga je predstavila njegova hči.

V torek, 5. 12., so imeli učenci 3. razredov tehniški dan. Izdelovali so okraske za božični bazar, nato pa okrasili razred ter prepevali božične pesmi.

V torek, 5. 12., so imeli tudi učenci 1. razredov tehnični dan. Izdelali so okraske za božični bazar.

Nadarjeni učenci so po končanem pouku, v petek 1. decembra, izdelovali izdelke za božično-novoletni bazar, ki je potekal v sredo 13. 12. v Kočevju.

V torek, 12. 12. je na OŠ Stara Cerkev potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz razvedrilne matematike.

V ponedeljek, 18. 12. so učenci šestih razred imeli tehniški dan. Na tehniškem dnevu so izdelovali izdelek iz papirja in se urili v računalniškem opismenjevanju. Naslednji dan so tehniški dan imeli učenci osmih razredov, ki so poleg računalniškega opismenjevanja v drugem delu dneva šivali voščilnice s kovinsko nitko.

19. 12. so imeli učenci POŠ Željne tehniški dan. Izdelovali so voščilnice ter jih tudi napisali, medtem pa poslušali praznične pesmi.

V četrtek, 21. 12. so si učenci od 1. do 6. razreda ter učenci POŠ željne ogledali filmsko predstavo v KCK. Učenci od 1. do 3. razreda so v kino odšli zjutraj, učenci od 4. do 6. razreda pa po malici. Ogledali so si risanko z naslovom Roza in kamena škratinja.

V četrtek, 21. 12. je na dvorišču OŠ Stara Cerkev potekala tradicionalna prireditev novoletni Živ-žav z bazarjem. Učeni in zaposleni so razstavili izdelke, s katerimi so zbirali prostovoljne prispevke za Šolski sklad iz katerega črpamo sredstva za socialno šibke učence.

V petek, 22. 12., smo prvo šolsko uro poslušali prireditev po šolskem radiu v znak dneva samostojnosti in enotnosti ter zadnjega dneva pred prazniki. Prireditev sta vodila Gal Arh in Nik Žansky. Učence je nagovorila tudi ravnateljica.

Učenci POŠ Željne pa so na ta dan peli in plesali ob proslavi za dan samostojnosti in enotnosti, nato pa so z živ-žavom proslavili zaključek leta, si izrekali voščila ter se posladkali.

V petek se je 4. šolsko uro v avli zbrala vsa šola, kjer smo prepevali božične pesmi.

 

Lep pozdrav iz OŠ Stara Cerkev!

Novičke zapisali Maša in Helena     

 

(Obiskano 27 krat, Število ogledov danes: 1)