V mesecu januarju je bila naša tema ZIMA IN ZIMSKI ŠPORTI. Ker v začetku meseca še ni zapadlo nič snega, smo značilnosti zime spoznavali preko zgodb in knjig. Spoznali smo tudi različne zimske športe. Preko slik in videoposnetkov smo si ogledali le-te, spoznavali podobnosti ter razlike med njimi. Učenci so spoznali zgodbo Čudežne drsalke. Glede na vsebino, so kasneje izdelali svoje čudežne drsalke, takšne kot bi si jih sami želeli imeti. Drsalke so bile res unikatne ter različnih motivov. Obesili smo jih na hodniku.

Končno smo dočakali tudi večjo količino snega. Opazovali smo sneženje in v učilnico prinesli nekaj snega. Učenci so izdelovali manjše kepe, opisovali kakšen je sneg na otip ter opazovali kako se topi. Sneg smo pustili v zaboju ter čez eno uro pogledali, kaj se je zgodilo. Učenci so polni navdušenja komaj čakali, da odidejo domov, kjer se bodo lahko še zunaj poigrali s snegom.

Pri projektu Naša mala knjižica, smo v tem mesecu obravnavali knjigo avtorja Jan De Kinderja: Moja babi. Pogovarjali smo se o aktivnostih, ki jih lahko počnemo s starimi starši ali starejšimi ljudmi, kaj nas lahko oni novega naučijo in kaj mi njih. V ustvarjalniku je bila tudi zanimiva športna naloga, saj so bili v junaki v knjigi zelo športno aktivni. Da smo se v času podaljšanega bivanja tudi mi razgibali, smo skupno naredili to nalogo. Potrebovali smo dve igralni kocki. Naša naloga je bila, da smo obe kocki vrgli in prešteli število pik. Ko smo jih prešteli, smo dobili številko vaje, k smo jo morali izvesti. Ker je bila ta igra učencem zelo všeč, smo izvedli več športnih vaj. Na sliki je prikazana naslednja športna naloga, z navodilom: Obul/a si različni nogavici. Sedi na tla, iztegni noge in se z rokami dotikaj stopal, kot da se hočeš sezuti.

 

V mesecu februarju nas čaka kar nekaj praznikov, ki jih bomo spoznali in praznovali.

 

Zapisala: Tina Gril, učiteljica OPB 1

(Obiskano 31 krat, Število ogledov danes: 1)