V mesecu decembru je bila naša tema VESELI DECEMBER. Zadnji mesec v letu smo namenili zabavi, veselju in praznovanju. Učenci so imeli možnost, da v tem mesecu načrtujejo dejavnosti za svoj zabavni dan v podaljšanem bivanju. Vsak učenec je povedal, kaj bi rad počel za svoj zabavni dan. Nekatere dejavnosti so se ponavljale, zato smo zaradi večjega števila učencev, dejavnosti lahko združevali. Po pouku, smo se zbrali v krogu, kjer so izvedeli katera dejavnost oz. zabavni dan bo tisti dan. Učenci so si za zabavne dneve izbrali naslednje dejavnosti: lovljenje, igra nogometa, socialna igra: Kdo je pod odejo?, zabava, igra z žogo, ogled risanke, skrivalnice, risanje robotov, ustvarjanje Božička, izdelava ježkov, risanka o dinozavrih. Nekaterih dejavnosti nam žal še ni uspelo izvesti, zato smo se dogovorili, da jih bomo izvedli v mesecu januarju.

Veliko smo se pogovarjali o prazničnem času, dobrih možeh, željah in prebirali praznične zgodbe.

Izdelali smo smrečice za novoletni bazar. Smrečice so bile narejene iz modelirne mase in obarvanega slanega testa. Učenci so z modelčki za piškote odtisnili smrečico in vanjo s prsti naredili luknjice, ki so kasneje nastale barvite lučke. Nekateri učenci, ki si obiskali bazar, so iskali svoje smrečice in jih s ponosom pokazali domačim.

Z učenci smo v tem mesecu tudi ustvarjali in izdelovali dekoracije za šolski hodnik. Izdelali smo skupinsko novoletno smrečico ter razstavo snežakov. Med prosto igro so učenci veliko risali na praznično tematiko ter barvali tematske pobarvanke, ki so jih odnesli domov. Ob koncu meseca smo izdelali novoletni izdelek. Odtisnili so svoje dlani, ki so predstavljale snežake. Snežakom so narisali oči, korenje, gumbe, roke ter klobuk. Njihov izdelek sem plastificirala in ga izrezala v obliki kroga, ki je predstavljal novoletni okrasek. Okrasek so zadnji dan pouka odnesli domov.

V mesecu januarju bo naša tema ZIMA IN ZIMSKI ŠPORTI. Upamo, da nas bo zima v kratkem razveselila s snegom, ki ga vsi nestrpno pričakujemo.

 

 

Zapisala: Tina Gril, učiteljica OPB 1

(Obiskano 34 krat, Število ogledov danes: 1)