Pozdravljeni dragi Brlogčarji!

V torek, 28. 5., so učenci 1. razredov in učenci POŠ Željne obiskali živalski vrt Aladin v Trebnjem. Tam so si ogledali različne živali ter se igrali.

V sredo, 29. 5., je na POŠ željne potekalo skupinsko fotografiranje razredov. Na matični šoli  pa je fotografiranje razredov potekalo v petek, 31. 5.

V sredo, 22. 5., so v Kočevju potekale Športne igre mladih. Udeležili so se jih tudi naši učenci 1., 2. in 4. razreda. Pomerili so se v različnih športnih disciplinah. Športni dan je potekal v Športnem parku Kočevje. Poleg tekmovanja so se učenci lahko tudi prosto igrali. Na koncu je sledila podelitev priznanj in odhod domov.

V tednu od 20. do 24. 5. so imeli učenci 3. razredov plavalno šolo v naravi v Osilnici. Tam so opravili tečaj prilagajanja na vodo ter se udeležili številnih aktivnosti. 2x na dan so plavali v bazenu, po plavanju pa so se učili o zdravilnih rastlinah, se sprehodili po Osilnici, se preizkusili v lokostrelstvu, plezanju, ribolovu in številnih drugih aktivnostih. Ker so bili cel dan zelo aktivni, so zvečer trdno zaspali.

V torek, 28. 5., so imeli učenci 3. razredov športni dan. Odšli so na pohod proti Kočevju. Ko so prišli v Kočevje, so se lahko še malo igrali na igrišču v Titovem parku, nato pa so se odpravili nazaj proti šoli. Prehodili so 9.5 km!

V petek, 10. 5. je učence 1. triade obiskala zobozdravnica in preverila, kako skrbijo za svoje zobe.

V petek, 10. maja, je na OŠ Stara Cerkev potekalo šolsko tekmovanje Logična pošast. Tekmovali so učenci od 1. do 9. razreda. Najboljši izmed njih so se v soboto, 25. maja, udeležili državnega tekmovanja, ki je letos potekalo na OŠ Stara Cerkev.

V sredo, 29. maja je v Ribnici potekal tradicionalni troboj Ribnica – Kočevje – Delnice. Udeležilo se ga je tudi 31 učencev OŠ Stara Cerkev.

V četrtek, 30. maja, so šestošolci odšli na ekskurzijo po Dolenjski. Ogledali so si izvir reke Krke in Krško jamo. Odpeljali so se na  Muljavo in si tam ogledali Jurčičevo domačijo. Za zaključek ekskurzije so v Novem mestu obiskali Dolenjski muzej in si tam ogledali njihovo zbirko ter izdelovali vzorec za situlo.

Lep pozdrav iz OŠ Stara Cerkev!

Novičke zapisali Maša in Helena

(Obiskano 31 krat, Število ogledov danes: 1)