Petošolci OŠ Stara Cerkev kar ne moremo pozabiti letošnje šole v naravi v Ankaranu kamor smo se odpravili 16. maja. Za obujanje spominov in dogodivščin smo pripravili še razstavo v šoli. Na razstavi lahko vidite nekaj fotografiranih dogodkov in izdelkov naše šole v naravi.

Že v ponedeljek smo vsi s polnimi pljuči zadihali topel morski zrak in se najprej preizkusili v plavanju. Zvečer smo peš obiskali Sveto Katarino, kjer je pokopališče školjk. Tu smo si nabrali nekaj školjk za spomin, iz nekaterih pa smo si po ideji športnega učitelja izdelali morsko ogrlico. Sledili so dnevi polni športnih dogodkov in različnih drugih dejavnosti. Opazovali in spoznavali smo obmorski svet Slovenije. Vdihavali smo slan, pomirjajoč zrak in prav nič nismo bili utrujeni.

Da je bilo doživetje še boljše smo se z barko odpeljali na izlet v Piran. Med vožnjo smo opazovali igrivo delfinjo družino. Po turističnem sprehodu in ogledu enega najstarejših mest v naši deželi, smo se ohladili s kepico sladoleda na Tartinijevem trgu in z ogledom piranskega Akvarija. Imeli smo tudi letni kino kar v atriju naše vile. Tekmovali smo v Ankaranskem mnogoboju, se učili igrati mini golf ter se spoznali z orientacijo v naravi. In seveda za zaključek smo si pripravili družabni večer na katerem se je vsaka soba predstavila s kulturno točko. Spoznali smo kar nekaj talentov.

Nasmehi na obrazih, kup doživetij, o katerih se pogovarjamo še danes, so povzeli vrhunski teden v Ankaranu. Aha, nekaj pa nam ni bilo všeč … teden je prehitro minil. Obiščite našo razstavo in začutite sol na koži in vonj po morju, sivki, oljkah, lovoru in rožmarinu.

Zapisala: Jasmina Čajo

(Obiskano 122 krat, Število ogledov danes: 1)