Pozdravljeni dragi Brlogčarji!

V petek, 7.1.2022 je 37 učencev naše šole sodelovalo na tekmovanju VZORCI. Dosegli so 13 bisernih priznanj in 10 učencev se je uvrstilo na državno tekmovanje. Vsem sodelujočim čestitamo za prikazano znanje.

 

V petek, 14.1.2022, so se učenci naše šole udeležili Hekatlona, ki ga je pripravil Podjetniški inkubator Kočevje. Letošnja tema se je glasila: Shekaj« svoje mesto in po svoje so-ustvari mladinski portal. Učenci Gal Arh, Lara Curl, Ina Metelko, Patricija Salihović in Ema Janeš so pod mentorstvom učiteljice Eve Merhar razmišljali katere vsebine in druge funkcionalne rešitve naj bi vsebovala spletna stran namenjena mladim v Kočevju. Hekatlona se je udeležilo 8 ekip iz vseh treh kočevskih šol. Učenci so imeli odlične in zanimive ideje. Kljub temu, da je dogodek potekal na daljavo, so bili pri delu so bili zelo motivirani in zagnani. Na koncu delavnice so skupine predstavile svoje predloge in po ocenah sodelujočih je idejni predlog naše ekipe dosegel največ točk. Izmed vseh ekip sta bili izbrani dve zmagovalni ekipi, to je naša ekipa iz OŠ Stara Cerkev in ekipa iz OŠ ob Rinži.

Učenci 8. in 9. razreda so v ponedeljek, 17. januarja sodelovali na šolskem tekmovanju iz kemije.

Osmošolci so v mesecu januarju izvedli šolo v naravi v CŠOD Soča. Uživali so ob pogledu na Sočo, Tolminsko in Tolminska korita ter spoznali zgodovino Tolmina in sledi, ki jih v teh krajih pustila prva svetovna vojna.

 

Lep pozdrav iz OŠ Stara Cerkev!

Novičke zapisali Maša in Helena     

(Obiskano 80 krat, Število ogledov danes: 1)