BRLOGČEVE NOVIČKE – marec 2021

4. 3. 2021 je na OŠ Stara cerkev potekalo državno tekmovanje v prostorski predstavljivosti. Tekmovanja se je udeležilo 16 tekmovalcev. Učenci so dosegli odlične rezultate, saj je kar 12 učencev doseglo SREBRNO DRŽAVNO PRIZNANJE.

Drugošolci so 8. marca imeli tehniški dan. Izdelali so različna glasbila in naredili razredno razstavo.

1.b je imel v sredo, 24. marca, 1.a pa v četrtek, 25., naravoslovni dan Raziskujemo gozd. Vodila ga je Jasmina Rus, profesorica biologije zaposlena v CŠOD RAK. Bilo je nadvse zanimivo in poučno.

Učenci na podružnici Željne so se v mesecu marcu  dvakrat spomnili  mamic in sicer ob prazniku Dneva žena in Materinskem dnevu. V ta namen so se v šoli o praznikih pogovorili in ustvarjali. Izdelali čestitko in vanjo napisali voščilo ob dnevu žena, za materinski dan, pa smo mamicam poklonili sliko z rožico. 15. marca pa so imeli naravoslovni dan, na katerem so  preko različnih aktivnostih spoznavali najznačilnejše spomladanske cvetlice.

V petek, 26. marca, je na  OŠ Stara Cerkev potekala akcija  OČISTIMO KOČEVSKO. Ob upoštevanju priporočil za preprečevanje širjenja virusa SARS Cov-19, je  v dopoldanskem času sodelovalo približno 140 učencev, ki so v spremstvu svojih razrednikov očistili naslednja področja: Širšo okolico šole in področja do Koblarjev, Konca vasi, Mlake, Gorenja. Učenci podružnične šole v Željnah so očistili okolico šole, pot do igrišča in njegovo okolico. Med zbranimi odpadki je bilo največ pločevink, cigaretnih ogorkov in različnih plastičnih odpadkov. Odpadke so odložili na ekološkem otoku v središču v vasi Stara Cerkev.

V sredo, 24. marca je učenka 9. razreda tekmovala na državnem tekmovanju v znanju iz logike. Iz OŠ Stara Cerkev se je na tekmovanje uvrstila učenka 9. razreda in dosegla zlato priznanje za 14. mesto. ČESTITAMO!

V sredo, 31. marca je na OŠ stara Cerkev potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz razvedrilne matematike. Tekmovalo je 32  učencev od 4. do 9. razreda. Bronasto priznanje je osvojilo sedem učencev. V nadaljnje tekmovanje na državnem nivoju pa se je uvrstila učenka 9. razreda. ČESTITAMO!

 

 

Jadranka in Helena iz OŠ Stara Cerkev

(Obiskano 55 krat, Število ogledov danes: 1)