BRLOGČEVE NOVIČKE – Oktober 2020

V petek, 2. oktobra 2020, smo se z učenci 7. razreda ter razredniki odpravili na ekskurzijo na Gorenjsko. Pot nas je najprej vodila v Škofjo Loko, kjer smo se sprehodili čez staro mestno jedro in obiskali muzej na Škofjeloškem gradu. Pod vodstvom muzejske pedagoginje smo spoznavali, kakšno je bilo življenje na škofjeloškem območju v srednjem veku. Nato smo pot nadaljevali proti Bledu, znanemu turističnemu kraju, kjer smo občudovali prelep razgled na blejski otok ter okoliške gore. Na koncu smo se odpeljali še do Blejskega vintgarja, kjer smo se sprehodili čez sotesko in uživali ob razgledu na reko Radovno.

V torek, 6.10., so si učenci od 1. do 3. razreda ogledali lutkovno predstavo Sapramiška. Odpeljali so se v Ljubljano v Lutkovno gledališče. Seveda so pred samim odhodom ponovili pravila kulturnega obnašanja v kulturnih ustanovah in sredstvih javnega prevoza. Učenci so bili nad izvedbo predstave navdušeni. Upoštevali so vsa navodila in ukrepe glede korona virusa.

Učenci 4. in 5. razreda so imeli športni dan v Željnske jame. Spoznali so lepote kočevskega podzemlja. V jamo so se spustili s svetilkami, na stropu opazovali viseče kapnike in netopirje. Nekatere učence je bilo malo strah, saj so v zadnji jami bili v čisti temi. Na poti domov so se ustavili še v POŠ Željne. Večina otrok je bila  prvič v podružnični šoli. Učiteljici in učenci so z veseljem razkazali šolo in se dogovorili, da jih v prihodnje obiščejo na matični šoli. Športni dan so zaključili s sončnim vremenom.

Željnske jame so na športnem dnevu obiskali tudi učenci in učenke 8. in 9. razreda. Športni dan so izvedli v petek. Izpred šole so se odpravili peš do Gorenja, Klinje vasi, Željn in vse do Željnskih jam, ki so si jih podrobno ogledali. Na poti domov so tudi oni obiskali podružnično šolo v Željnah, kjer sta jih učiteljici in učenci prijazno sprejeli. V šolo so se vrnili prijetno utrujeni in zadovoljni, ker so preživeli čudovit sončen dan.

Konec preteklega meseca je bilo na šoli tekmovanje v znanju logike. Tekmovanja se je udeležilo 44 učencev od 3. do 9. razreda. Bronasto priznanje je osvojilo 16 učencev. Na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 17. 10. 2020, se je uvrstila učenka 9. razreda Tjaša Novak.

V petek je na OŠ Stara Cerkev potekala že tradicionalna dobrodelna akcija Drobtinica, na kateri smo z nakupom kruha zbirali denar za šolski sklad.

Drugošolce je v torek obiskala ga. Marija Kobe z ZD Kočevje. Z učenci se je ob predvajanju CD-ja z nastopajočima  prijateljema pogovarjala o zdravem načinu življenja. Učenci so s svojim znanjem dokazali, da dejavnosti, s katerimi skrbimo za zdravje poznajo, potrebno jih bo še dosledno izvajati.

V sredo je na podružnico Željne  prišel policist. Z učenci se je pogovarjal o varnosti v prometu. Skupaj so odšli tudi na sprehod in še praktično ponovili, kako se moramo varno obnašati v prometu. Preden so se poslovili, so obljubili, da bodo odgovorni v prometu in da bodo upoštevali pravila.

(Obiskano 97 krat, Število ogledov danes: 1)