BRLOGČEVE NOVIČKE – December 2019

Učenci tretjega razreda so prve decembrske dni preživeli v šoli v naravi. Odpeljali so se v majhen kraj Črmošnjice. Izvedli so veliko zanimivih aktivnosti. Za vsak okus se je našlo nekaj. Plezali so po nizki plezalni steni, streljali z lokom, se igrali na igrišču in igralih, spoznali izročilo pokrajine v kateri so bili in se naučili ljudski ples. Opravili so zimski pohod in se sprehodili po gozdni učni poti ob Divjem potoku, ki je tudi v tem letnem času nekaj posebnega. Spoznali so gibanje vozil na notranji in zunanji pogon in se preizkusili v žebljanju. Vsak učenec si je izdelal lesen lipov list, ki ga bo tudi doma spominjal na dneve v domu Lipa. Večere so preživljali ob igranju družabnih iger ter zabavi in plesu. Kljub hladnemu zimskemu vremenu so otroci zelo uživali.
v sredo, 4. decembra je na OŠ Stara Cerkev potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz razvedrilne matematike. Na tekmovanju je sodelovalo 38 tekmovalcev od 4. do 9. razreda. Osvojili so 10 bronastih priznanj. Učenka 8. razreda, Tjaša Novak, pa se je uvrstila na državno tekmovanje, ki bo v soboto 1. februarja 2020 na OŠ Jožeta Moškriča v Ljubljani. ČESTITAMO!
Učenka, Ajda Bartolome, je v četrtek, 5. 12. tri ure preživela na Občini Kočevje in se seznanila z mestom opravljanja županske funkcije.
V torek, 10. 12.,  je učence v OPB 1 obiskala Zarja iz Društva za zaščito živali Kočevje. Imela je delavnico na temo pravilen odnos do živali, predvsem mačk in psov. Na koncu so  ji učenci z učiteljico Andrejo predali 2 škatli dobrot za mačke, da bodo lepše preživele ta praznični čas.
11.12.  so si prvošolci v KCK- ju ogledali predstavo Zverjasec  gledališke skupina Vrtca Kočevje. »Drobna mišk si  izmisli prijatelja, z »okli kot noži, kremplji  postrani, strašne čeljusti in grozni čekani!« Pravi pravcati zverjasec torej. Tako ji uspe prestrašiti svoje plenilce, da postane gozd zanjo prijetno varen. Dokler ne sreča … čisto pravega, čisto zaresnega zverjasca….. Po vrnitvi v šolo je imela domišljija svoje poti in vsaka risbica je odstirala bogato fantazijo otrok.
V četrtek, 12. 12. so predstavniki razredov OŠ Stara Cerkev imeli sestanek šolske skupnosti. Seznanili so se z nevarnostjo uporabe pirotehničnih sredstev.
V četrtek, 12. decembra so učenci in učitelji sodelovali na božično – novoletnem bazarju na ploščadi v Kočevju. Obiskovalci in mimoidoči so si lahko ogledali kulturni program, na katerem so s petjem, igranjem na instrumente in plesom nastopali učenci šole. Na stojnicah pa so lahko izbrali kupili izdelke in s tem prispevali v Šolski sklad.
23.12. pa ste lahko v šolski telovadnici  obiskali tradicionalni Novoletni živ-žav. Učenci so s pesmijo, plesom ter igranjem na instrumente poslavljali od starega leta in vsem prisotnim pričarali praznično vzdušje. Gospa ravnateljica se je zahvalila vsem prisotnim za podporo in sodelovanje. Razkrila je zbran znesek za Šolski sklad, ins. preko 1100 €. Sredstva bodo namenjena nakupu vstopnic za ogled risanke za mlajše učence in filma za učence od 6. do 9. razredov ter plačilu prevoza v KCK. Tako so si učenci v torek, 24., ogledali risani film   Neverjetna zgodba o velikanski hruški ter film Košarkar naj bo.
Na zadnji šolski dan v koledarskem letu 2019, pa so učenci pripravili proslavo ob prihajajočem prazniku dnevu samostojnosti in enotnosti. Na prireditvi so nastopali učenci s plesnimi, pevskimi in recitacijskimi točkami. Prisotne pa je nagovorila tudi ravnateljica ga. Sonja Veber in vsem zaželela veliko sreče, zdravja in uspehov v prihajajočem letu 2020. Po končani prireditvi so učenci od 1. do 5. razreda odšli v KCK Kočevje in si tam ogledali risani film Neverjetna zgodba o velikanski hruški. Učenci od 6. do 9. razreda pa so na galeriji šole peli božične pesmi. Po malici so tudi oni odšli v Kočevje in si tam ogledali film Košarkar naj bo.
Vsem Brlogčarjem, želimo učenci in učitelji OŠ Stara Cerkev, zdravo, igrivo, nagajivo in vedoželjno novo leto 2020.
(Obiskano 103 krat, Število ogledov danes: 1)