Heckatlon za otroke

Shekej šolo

Ko je v petek,  25. oktobra,  pred počitnicami v šoli še zadnjič zazvonil zvonec, so učenci že obesili šolo na klin. Nekateri pa smo si hoteli še malo naviti svoje možgančke, zato smo se udeležili dogodka “Heckatlon za mlade – shekej šolo”.

Dogajanje je potekalo v Podjetniškem inkubatorju Kočevje, kjer se rojevajo nove ideje in podjetja. Zbrali smo se vsi, ki smo imeli kakšno idejo za izboljšave v šoli ali pa ideje povezane z dogajanjem na šoli. Udeleženci smo prihajali iz osnovnih šol Kočevja in iz Srednje šole Črnomelj.

Predstavljene so bile štiri ideje za spremembo šole in ena za pametno zabavo mladih. Svoje ideje smo v skupinah s pomočjo mentorjev razvijali in dopolnjevali v petek in soboto. V soboto smo pripravili še predstavitev svojih idej pred komisijo, ki je nato odločila o zmagovalcu. Zmagovalno idejo bodo nagradili tako, da jo bodo uresničili. Najboljša ideja je bila za DBS lističi (Dip it before you sip it – potopi ga preden narediš požirek), ki bi mladim na zabavah pomagala prepoznati tri najpogostejše droge za zlorabo v pijačah.

Z OŠ Stara Cerkev smo se dogodka udeležile Ela Doles in Patricija Salihović iz 7.b in Sara Caserman Peteh iz 6.a. Naša ideja je bila “Vesela e-šola”, v kateri smo predstavile idejo, da bi učbenike in delovne zvezke zamenjala pametna tablica. Našo idejo so pohvalili, nismo pa zmagali.

Podjetniške ideje bomo še razvijali. Ali se nam še kdo pridruži?

Sara Caserman Peteh

(Obiskano 145 krat, Število ogledov danes: 1)